Uzmanı yanıtladı... Vantilatör karşısında uyumalı mıyız?

Uzmanı yanıtladı... Vantilatör karşısında uyumalı mıyız?

PeyamaKurd - Uyku problemlerine yönelik tavsiyeler vermek üzerine kurulmuş bir İnternet platformu olan Sleep Advisor'dan editör Jill Zwarensteyn, geceleri vantilatör açıkken uyumanın olumlu ve çoğunlukla olumsuz sonuçlarını değerlendirdi.

Yaz, sıcak yüzünü gösterdi... Birçoğumuz soğuk ve karamsar kıştan kurtulduğumuz için sevinçli olsak da sıcaklar giderek daha bunaltıcı hale geliyor. Ülkemizde de özellikle güney kesimlerinde 40 santigrat dereceye yaklaşan, hatta bazı illerde geçen, sıcaklıklar görülüyor.

Bunaltan sıcaklara karşı, eğer ki bir klima sahibi değilseniz, tek teselli, geçen yazdan beri kullanmadığınız eski, güzel, elektrikli vantilatörler ve onların üfürdüğü serin hava oluyor. 

Peki, geceleri uyurken vantilatörleri açık bırakmalı mısınız?

Zwarensteyn'in yazısına göre, vantilatörlerin gün boyunca açık olması, sağlık açısından bir sorun oluşturmasa da da, geceleri uyurken açık bırakılması sorun yaratabilir.

Jill Zwarensteyn, tehlikeyi şu sözlerle anlatıyor:

"Özellikle hava aşırı kuruysa, bu durum vücudunuzun bunu telafi etmek için aşırı mukoza üretmesine neden olabilir. O zaman da tıkanıklık ve baş ağrılarına daha açık hale gelirsiniz."