Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için…

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için…

PeyamaKurd - Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Parlamento seçimini değerlendirdi.

Kanada ve diğer birçok müttefik ülkenin seçimlerin yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirten Bunka şu ifadelere yer verdi:

 "Bu kararı sıcak bir şekilde karşılıyor ve onlara başarılar diliyoruz. Yetkililierin demokrasi ruhuyla özgür ve adil bir seçim için gerekli tüm deneyime sahip olduğu konusunda kendilerine olan güvenimiz tam."

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şehab, dün başkent Erbil’de düzenlediği basın toplantısında Kürdistan Parlamento seçimlerinin yapılacağı tarihin Neçirvan Barzani tarafından belirlendiğini açıkladı.

Dilşad Şehab, Neçirvan Barzani'nin seçimlerin 20 Ekim 2024'te yapılması yönündeki kararnameyi imzaladığını açıkladı.

Dilşad Şahab, "2005 tarihli 1 sayılı Kürdistan Bölgesi Başkanlık Kanunu'nun 10'uncu maddesinin ikinci fıkrası gereğince Neçirvan Barzani, parlamento seçimlerinin 20 Ekim 2024 tarihinde yapılmasına karar verdi" sözlerini dile getirdi.