“Ermenistan’la barış görüşmelerinde önemli ilerleme var”

“Ermenistan’la barış görüşmelerinde önemli ilerleme var”

PeyamaKurd - Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Gürcistan Dışişleri Bakanı İlia Darçiaşvili ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Ermenistan’la barış görüşmelerinde önemli ilerleme var, çelişkili konuların sayısı azaldı” dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov resmi temaslarda bulunmak üzere Gürcistan’a giderek başkent Tiflis’te Gürcistan Dışişleri Bakanı İlia Darçiaşvili ile bir araya geldi.

Söz konusu görüşmede, bölgesel, ekonomik ve güncel konuların yanı sıra bölgesel meseleler de ele alındı. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

"Azerbaycan’ın 4 köyünün işgali sona erdi"

Son aylarda Ermenistan ve Azerbaycan arasında olumlu gelişmeler yaşandığını vurgulayan Bayramov, “Bu olumlu gelişmelerin arasında Azerbaycan-Ermenistan sınırının bir kısmının belirlenmesi ve protokol imzalanması konusunda anlaşma var. Bu adımı önemli buluyoruz. Bu protokol sayesinde Azerbaycan’ın 4 köyünün işgali sona erdi” sözlerini dile getirdi.

Ermenistan anayasasında hala Azerbaycan’a yönelik toprak iddialarının yer aldığını belirten Bayramov şu ifadelere yer verdi:

“Azerbaycan’a yönelik toprak iddialarının, Ermenistan’ın anayasasında yer alması bizim açımızdan sürecin tamamlanmasının önündeki en ciddi engel gibi görünüyor. Bu yönde gerekli adımların atılmasını bekliyoruz. Ermenistan’la barış görüşmelerinde önemli ilerleme var, çelişkili konuların sayısı azaldı. Birkaç gün önce barış anlaşmasının son taslağını Ermenistan’a sunduk.”