Çin'den NATO'ya ültimatom!

Çin'den NATO'ya ültimatom!

PeyamaKurd - Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, "NATO'dan yanlış bilgi yaymayı, nükleer şantaj ve tehditleri durdurmasını talep ediyoruz. Yanlış yolda daha fazla ilerlemeye değmez" dedi.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, NATO'nun nükleer silahlanma yarışı ve nükleer çatışma riskini arttırdığını, buna uluslararası toplumun karşı koyacağını söyledi.

Wu, "NATO gerçekleri görmezden geliyor ve var olmayan Çin nükleer tehdidini şişiriyor, Çin buna kesinlikle karşı çıkıyor" sözlerini dile getirdi.

Bunun yanı sıra Wu şu ifadelere yer verdi:

"son yıllarda NATO'nun kolektif güvenlik politikasında nükleer silahların rolünü sürekli arttırdığını, 'nükleer paylaşım' mekanizmasını güçlendirdiğini, ABD'nin NATO ülkelerinde konuşlandırdığı nükleer silahları modernize ettiğini ve nükleer silahlanma yarışı ve nükleer çatışma riskini arttırdığını, bunun da uluslararası toplum tarafından dirençle karşılanacağını."

Sözlerine devam eden Wu, "NATO'dan yanlış bilgi yaymayı, nükleer şantaj ve tehditleri durdurmasını talep ediyoruz. Yanlış yolda daha fazla ilerlemeye değmez"diye ekledi.