Romanowski: "Umarım seçimler bir kez daha ertelenmez"

Romanowski: "Umarım seçimler bir kez daha ertelenmez"

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şehab, dün yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'nin Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin 20 Ekim 2024'te yapılmasına karar verdiğini açıkladı.

Kararla ilgili yorum yapan ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski de ABD'nin seçim tarihinin belirlenmesini olumlu bir adım olarak gördüğünü belirtti.

Alina Romanowski, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'ye seçim takviminin belirlenmesi konusundaki çabalarından dolayı teşekkür ederek, hükümetten seçim sürecini şeffaf bir şekilde yürütmesini istedi.

"Umarız seçimler bir daha ertelenmez"

Alina Romanowski, X hesabı üzerinden seçimlerin birkaç kez ertelendiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Seçim kararını olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerinden seçimlerin şeffaflığını garanti altına almalarını istiyoruz. Seçimler bugüne kadar defalarca ertelendi, Irak Kürdistanı'nda demokrasi adına bir daha ertelenmemesini umuyoruz."

Diğer yandan Irak Seçim Komisyonu Medya Ekibi Başkanı İmad Cemil, Irak Seçim Komisyonu ile Kürdistan Bölgesi Başkanlığı arasında koordinasyon bulunduğunu kaydederek, "Seçim zamanı çok uygun. Seçimlerin belirlenen zamanda yapılması için çalışmalarımıza başlayacağız” diye aktardı.