Kemal Kılıçdaroğlu: Hangi gerekçeyle Suriye ile kavga ettik?

Kemal Kılıçdaroğlu: Hangi gerekçeyle Suriye ile kavga ettik?

PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan daha önce gerilimi sık sık tırmandırdığı Suriye Devlet Başkanı Beşat Esad hakkında, “Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebep yok. Geçmişte nasıl yaptıksa yine yapabiliriz. Suriye’nin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Biliyorsunuz ailece görüşmeye varana kadar sayın Esed’le geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız için bir sebep yok” ifadelerini kullanması gündem olmuştu.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bu sözlerin ardından, “Biz neden Suriye’yle kavga ettik? Hangi gerekçeyle Suriye’yle kavga ettik?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, Yükselen Türkiye Enstitüsü’nün Haziran ayı toplantısına katıldı.

Üsküdar’da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna, yerli üretime dayalı ekonomi modelini anlattı, “Osmanlı sanayi devrimini kaçırdığı için battı başka bir şeyden değil” dedi.

Türkiye’de yaşanan sığınmacı sorununa değinen Kılıçdaroğlu, “Biz neden Suriye’yle kavga ettik? Hangi gerekçeyle Suriye’yle kavga ettik?” diye sordu.

Yüksek yetenek inşasını şu anda en iyi kullanan iki ülkenin Hindistan ve Çin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bu iki ülke en zeki çocuklarını Almanya’nın, İngiltere’nin, Amerika’nın bütün üniversitelerine gönderiyor. Eğitiyor. O üniversitelerden gelenler Çin’de ve Hindistan’da olağanüstü büyük teknolojik gelişmelere imza atıyorlar” diye konuştu.