Peşmerge Bakanlığı ile Koalisyon 'mutabakat zaptını' görüştü

Peşmerge Bakanlığı ile Koalisyon 'mutabakat zaptını' görüştü

PeyamaKurd - Peşmerge Bakanlığı, bakanlığın reform tasarısının, Kürdistan Peşmerge gücüne yönelik ulusal bir proje olduğunu ve ulusal inançlara dayalı birleşik bir ulusal güç inşa etmeyi amaçladığını bildirdi.

Peşmerge Bakanlığından yetkililer ile ABD Konsolosluğu ve koalisyon güçlerinden yetkililerin katıldığı geniş toplantıda Peşmerge Bakanlığı ile ABD Savunma Bakanlığı arasındaki mutabakat zaptının aylık değerlendirmesi yapıldı.

K24'teki habere göre yapılan toplantıya dair, Peşmerge Bakanlığından yapılan açıklamada, mutabakat zaptı hükümlerinin nasıl uygulanacağı konusunda aylık değerlendirme yapılırken, Peşmerge güçlerinin farklı birimlerinin güçlerin birleştirilmesine yönelik stratejik plana göre yeniden düzenlenmesine yönelik adımların hızlandırılması da vurgulandı.

"Peşmerge Bakanlığı reform tasarısı önem arz ediyor"

Peşmerge Bakanlığının üst düzey personelinin, Peşmerge güçlerinin mevcut aşamasına ilişkin bakanlığın planının, güçlerin birleştirilmesi sürecinde Peşmerge Bakanlığının programlarının ve stratejik planlarının uygulanmasında sorumluluk almak olduğunun altını çizdiği aktarıldı.

Açıklamada, “Peşmerge Bakanlığı reform tasarısı, Kürdistan Peşmerge güçlerine yönelik ulusal bir proje olup, ulusal inançlara dayalı birleşik bir ulusal güç inşa etmeyi amaçlıyor ve Peşmerge Bakanlığı bünyesinde tüm farklı güçleri örgütleme ve birleştirme yönünde attıkları adımların devamlılığını bir kez daha teyit ediyor" denildi. 

Kürdistan Bölgesi'ndeki koalisyon güçlerinin danışmanlarından oluşan ekibin Peşmerge Bakanlığının çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiği belirtilen açıklamaya göre yetkililer, Peşmerge Bakanlığı ve Kürdistan Bölgesi Hükümetinin memorandum hükümlerinin uygulanmasına yönelik çalışmalarına büyük önem veriyorlar. Ayrıca Peşmerge ile birlikte çalışarak Peşmerge'nin reform sürecini ve güçlerin yeniden örgütlenme sürecini hızlandırabileceklerine dikkat çekti.