Münazara sonrası Trump ve Biden’den karşılıklı açıklama

Münazara sonrası Trump ve Biden’den karşılıklı açıklama

PeyamaKurd - ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde rakibi Joe Biden'la yaptığı ilk canlı yayın tartışmasının ardından, "Sorun Biden'ın yaşı değil, yetersizliği” diye konuştu.

Trump: Biden, ne yaptığını bilmiyor

Trump; 27 Haziran'da yapılan canlı yayın tartışmasında "ülkeyi yok etmeye çalışan adama" karşı büyük başarı elde ettiğini savunan Trump, Biden'ın "ne yaptığını bilmediğini" söyledi. 

Trump, Biden'a dünyada hiç kimsenin saygı duymadığını söyleyerek, "Sorun Biden'ın yaşı değil, yetersizliği” dedi.  

Seçimin "güçlü ile zayıf, yeterli ile yetersiz ve barış ile savaş" arasında olduğunu ifade eden Trump, dünyanın hiç olmadığı kadar 3. Dünya Savaşı'na yaklaştığını savundu.

Biden: Bu seçimi kazanma niyetindeyim

ABD Başkanı Joe Biden ise, "Genç değilim ama ne yapmam gerektiğini biliyorum." dedi. Eskisi kadar rahat yürüyemediğinin, rahat konuşamadığının farkında olduğunu söyleyen Biden, "Genç değilim ama ne yapmam gerektiğini biliyorum” vurgusunda bulundu. 

Biden, gerçekleri konuşmayı bildiğini ve yanlışla doğru arasındaki farkı da ayırt edebildiğini ifade ederek, "Milyonlarca Amerikalı gibi, düştüğümde de kalkmayı biliyorum” diye konuştu.

Ekonomiyi güçlendirmek ve dünyayı "Putin gibilere karşı korumak" konusunda da ne yapması gerektiğini bildiğini söyleyen Biden, "Eğer kalpten bu işi yapabileceğime inanmasaydım, tekrar aday olmazdım. Ancak risk çok büyük. Donald Trump; bu ülke, özgürlüğümüz ve demokrasi için gerçek bir tehdit. Bu seçimi kazanma niyetindeyim” dedi.