Erdoğan, Putin ve Biden ile görüşecek

Erdoğan, Putin ve Biden ile görüşecek

PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirvelerde ABD Başkanı Biden ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile ayrı ayrı görüşme yapması bekleniyor. 

Erdoğan, 3-4 Temmuz'da Şangay İşbirliği Örgütü zirvesine katılmak üzere Astana'ya, 9-11 Temmuz tarihleri arasında ise NATO Liderler Zirvesi için ABD'ye gidecek.

Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirvelerde ABD Başkanı Biden ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile ayrı ayrı görüşme yapması bekleniyor.

12-13 Haziran'da İspanya'yı, 14 Haziran’da da İtalya'yı ziyaret eden Erdoğan temaslarına bayram sonrasında devam edecek.

Erdoğan'ın ilk durağı Kazakistan olacak. 3-4 Temmuz'da Astana'da Şangay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi düzenlenecek. Türkiye'nin 'diyalog ortağı' olduğu Uluslararası Teşkilatın Toplantısına Erdoğan da davetli.

Putin ile görüşecek

Erdoğan, zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşecek. Görüşmenin gündeminde; Rusya Ukrayna savaşı, Karadeniz tahıl girişiminin işlevinin artırılması, Akkuyu Nükleer Santral çalışmalarında gelinen son durum, Trakya’da kurulacak gaz merkezi ile Suriye’nin kuzeyinde iptal edilen seçimler olacak. 

NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana’nın ardından Azerbaycan’a geçecek. Erdoğan, Azerbaycan dönüşünde ise bu kez rotasını Amerika’ya çevirecek.9-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek NATO liderler zirvesi için Washington'a gidecek. Zirvenin en sıcak gündem maddesi Rusya Ukrayna savaşı olacak. 

Biden ile görüşmesi bekleniyor

Ertelenen Erdoğan-Joe Biden görüşmesinin de zirve kapsamında gerçekleşmesi planlanıyor. Geçen mayıs ayında iki liderin programlarının uyuşmaması nedeniyle görüşme ileri bir tarihe ertelenmişti.