KDP Sözcüsü: "Kürdistan Parlamento seçimine hazırlanıyoruz"

KDP Sözcüsü: "Kürdistan Parlamento seçimine hazırlanıyoruz"

PeyamaKurd - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmud Muhammed, partisinin yaklaşan parlamento seçimine hazırlanacağını kaydederek, "Kürdistan halkının çıkarına demokratik, adil ve şeffaf bir seçim yapılmasını umuyoruz" diye aktardı.

Sözcü Mahmud Muhammed, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'nin, parlamento seçimlerinin yeni tarihini belirlemesinin ardından açıklamada bulundu.

Yeni seçim tarihinin açıklanmasının ardından KDP'nin seçime hazırlanacağını belirten Muhammed, "Kürdistan halkının çıkarına demokratik, adil ve şeffaf bir seçim yapılmasını umuyoruz" dedi.

KDP'nin geçtiğimiz dönemde seçimlere katılmama yönündeki kararı aldığını anımsatan Muhammed, "Şimdi seçim prosedürleriyle ilgili eksikliklerin bir kısmı giderilmiş, bir kısmı da gideriliyor. Kürdistan Bölgesi'nin bazı hakları iade ediliyor. Dolayısıyla KDP, seçime katılacak" ifadesini kullandı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"2022 yılında partimiz yasal süre dolmadan  altıncı tur parlamento seçimleri için  gerekli prosedürler başlatmaya çalıştı ancak ne yazık ki Kürdistan Bölgesi'nin siyasi ve hukuki sürecine zarar veren, güç ve haklarına olumsuz yansımalarına neden olan pek çok engel yaratıldı. Daha sonra mevcut önerileri hukuken çözümlenmesi için seçilmiş parlamentoya bırakmaya çalıştık, o da engellendi."