Mesrur Barzani Halepçe İl Destek Konseyini kabul etti

Mesrur Barzani Halepçe İl Destek Konseyini kabul etti

PeyamaKurd - Başbakan Mesrur Barzani, Halepçe İl Destek Konseyi ile gerçekleştirdiği toplantıda, Kürdistan halkının fedakarlığının simgesi olan Halepçe başta olmak üzere tüm Kürdistan'a hizmet etmeyi asli görev olarak gördüğünü kaydetti.

Mesrur Barzani, bugün (26 Haziran 2024) Halepçe İl Destek Konseyi’nin kabul etti.

Heyet, Halepçe İl Destek Konseyinin kuruluş amaçları hakkında heyete bilgi verirken, Halepçe Valiliği halkına daha iyi hizmet verebilmek için bir takım taleplerde bulundu. Temel taleplerinden biri Halepçe'nin federal hükümet tarafından illeştirilmesine dair prosedürlerintamamlanmasıydı.

Kürdistan Bölgesi Hükümetinin Başbakan Barzani'nin tavsiyesi üzerine Halepçe'yi il yapma kararı almasını takdirle karşılandıklarını belirten heyet, Başbakan'a Halepçe'ye yaptığı son ziyarette Halepçe halkının yararına birçok karar çıkardığı için teşekkür etti.

Mesrur ​​Barzani, Kürdistan halkının fedakarlığının sembolü olan Halepçe başta olmak üzere tüm Kürdistan'a hizmet etmenin asli görev olduğunu ve Halepçe'ye daha fazla hizmet için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

Kürdistan Bölgesi Hükümetinin Halepçe'yi bir il olarak ele gördüğünü bildiren Başbakan, Halepçe halkının meşru hakkı olan il olma prosedürlerini tamamlamak için federal hükümet ve Temsilciler Meclisi ile sürekli temas halinde bulunduklarını ifade etti.