ABD: İsrail ile Lübnan savaşı felaket ve yıkıcı olur!

ABD: İsrail ile Lübnan savaşı felaket ve yıkıcı olur!

PeyamaKurd - Pentagon’da İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile görüşen ABD Savunma Bakanı Austin, “Hizbullah’ın provokasyonları İsrail ve Lübnan halkını istemedikleri bir savaşa sürükleme tehdidine yol açıyor. Böyle bir savaş Lübnan ve masum İsrailli ve Lübnanlı siviller için bir felaket olur” ifadesini kullandı.

Yoav Gallant ile görüşen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan İsrail ve Lübnanlı sivillerin evlerine dönmelerine yönelik diplomatik çözüm için çalıştıklarını kaydetti.

Diplomasinin gerilimin tırmanmasını önlemek için en iyi yol olduğunu aktaran Austin, “Bu nedenle acilen İsrail’in kuzey sınırında kalıcı sukuneti yeniden tesis edecek ve sınırın her iki tarafında sivillerin güvenli şekilde evlerine dönmelerini sağlayacak diplomatik bir anlaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

İsrail’e F-35 savaş uçağı satılmasına ilişkin anlaşmaya atıfta bulunan Austin, “ABD her zaman İsrail’in kendisini savunma hakkına destek verecek ve İsrail’in kendisini savunmak için ihtiyaç duyduğu şeylere sahip olmasını sağlayacak. Bölgedeki şiddet ve istikrarsızlığın kaynağı olan İran’ın hiçbir zaman nükleer silaha sahip olmamasını sağlama konusunda birlikteyiz” ifadesini kullandı.