Mesrur Barzani'nin talimatıyla Erbil'de çok sayıda hizmet projesi hayata geçirilecek

Mesrur Barzani'nin talimatıyla Erbil'de çok sayıda hizmet projesi hayata geçirilecek

PeyamaKurd - Başbakan Mesrur Barzani, Erbil şehrinde çok sayıda önemli hizmet projesinin hayata geçirilmesi için onay verildi.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu Divanı Başkanı Umed Sabah ile Erbil Valisi Umed Xoşnaw’ın başkanlığında, çok sayıda Bakanlar Kurulu danışmanları, vali yardımcıları, merkez ilçe valileri, belediye başkanları ile Erbil ili ve çevre ilçelerin önemli sayıda genel müdürü ve ilgili tarafların katılımıyla 30 Haziran 2024 (bugün) Erbil Valiliğinde bir toplantı gerçekleştirildi.

Mesrur ​​Barzani, Erbil ilinde bir dizi önemli hizmet projesinin hayata geçirilmesini onayladı. Projeler, Erbil'in bazı mahallelerinde yaşanan su sıkıntısı sorununun çözümüne, yolların inşaatı, onarımı ve asfaltlanması ile çöp toplama alanlarında gerekli hizmetlerin sağlanmasına ve Erbil ilinin çevre sorunlarına daha fazla önem verilmesine etki edecek.

Yetkili taraflara vatandaşlara en iyi hizmeti sunmaları için talimat verilen toplantıda, vatandaşların ve tüccarların durumunu dikkate alacak bir adım olarak vatandaşların borçlarının affedilmeye devam edilmesine dikkat çektiler.

Toplantının bir diğer konusu da turizm oldu. Bugünden itibaren Kürdistan Bölgesi ekonomisine ve pazarına fayda sağlayacak turistlerin Erbil'e gelişini kolaylaştırmak için, bu sektörün gelişmesine verilecek destek yinelendi.