Neçirvan Barzani: Avusturya, Kürdistan Bölgesi ile...

Neçirvan Barzani: Avusturya, Kürdistan Bölgesi ile...

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Avusturya’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak'la ekonomik ve siyasi ilişkileri geliştirmek istediğini kaydetti.

Neçirvan Barzani, Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gerçekleştirdiği ziyaretin detaylarına dair yaptığı açıklamada, resmi davet üzerine Avusturya'yı ziyaret etiğini bildirerek, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van Der Bellen ve Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile ikili ilişkileri görüştüklerini aktardı.

Avusturya ile uzun süredir devam eden ilişkilerin varlığına değinen Neçirvan Barzani, Avusturya Dışişleri Bakanı’nın son Irak ve Kürdistan Bölgesi ziyaretinde kendilerine davet mektubu ilettiğini kaydederek, o davet üzerine şu anda Viyana’da bulunduklarını aktardı.

Avusturya’nın ilişkileri daha da geliştirmek istediğinin altını çizen Neçirvan Barzani, Avusturya Başkonsolosluğunun Erbil’de açılması talebinde bulunduklarını ve konuyu yakından takip edeceklerini kaydetti.

Avusturya, Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ekonomik ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi konusunda iyi bir anlayışa sahiptir.” değerlendirmesinde bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanı, Avusturya Cumhurbaşkanı’na sıcak karşılamasından dolayı teşekkür ederek, ikili ilişkilerin daha da gelişmesi temennisinde bulundu.

Erbil-Bağdat ilişkilerine de değinen Neçirvan Barzani, “Aralarındaki ilişkiler şu anda iyi bir seviyede, her ne kadar tüm sorunlar çözülmüş olmasa da Başbakan ve diğer hükümet heyetleriyle yaptıkları ziyaretler, sorunların kökten çözümüne yönelik çabaların bir parçası. Bağdat sorunların çözümü konusunda ciddidir ve Kürdistan Bölgesi, bazıları zaman alan ve bir gecede çözülmeyecek olan tüm sorunların çözümüne yönelik rolünü sürdürecektir" dedi.