YNK, yakalanan ‘Erbil kundakçılarıyla’ bağlarını kabul etti

YNK, yakalanan ‘Erbil kundakçılarıyla’ bağlarını kabul etti

PeyamaKurd - Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) dün, Erbil ve Kerkük'teki kundaklama saldırılarından sorumlu kişinin kendi güvenlik teşkilatlarından biriyle bağlantılı olduğunu kabul etti.

YNK sözcüsü Sadi Pire, yaptığı basın toplantısında, Erbil ve Kerkük'teki yangınları çıkaranların partilerinden olduğunu kabul ederek, "Partimiz, Kürdistan Bölgesi'ne yönelik ihlaller olduğu ve vatandaşların ekonomisine zarar verdiği için valiliklerdeki yangınları kınıyor” dedi.

Irak istihbaratının, yangınlara karışan ve YNK Terörle Mücadele Servisi'nin bir üyesi olan bir kişinin tutuklandığını kendilerine bildirdiğini söyleyen Pire, "Servis, bu kişinin tüm ayrıcalıklarını birkaç ay önce iptal etti" diye ekledi.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı'nın Bağdat'ta yapılan konferanstaki konuşmasına atıfta bulunan Pire, konuşmanın seçim propagandasına dönüştüğünü ileri sürerek, "Birçok kişi YNK ile bağlantılı, ancak parti her şey için suçlanamaz... bu seçim propagandası değil, bir iç savaşı kışkırtma girişimi” diye konuştu.

Ayrıca “Sanığın bir miktar para aldığını itiraf ettiğini, ancak parayı sağlayan kuruluş hakkında hiçbir soru sorulmadığını" belirtti.

YNK 70. Tugay, kabullenmedi

YNK'nin 70'inci Tugay Komutanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

YNK'nin 70'inci Tugay Komutanlığı, YNK Sözcüsü Sadi Pire'nin açıklamalarına tezat olarak yangınları çıkartanların partilerinden olmadıkların kaydetti.