“Biz ‘Esad ile görüş’ deyince bize ‘terörist’ diyordu”

“Biz ‘Esad ile görüş’ deyince bize ‘terörist’ diyordu”

PeyamaKurd - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Selçuk ilçesinde orman yangınlarının meydana geldiği bölgede yaptığı konuşmada Kayseri’deki olaylara değindi, sığınmacı sorununun çözülmesi ve Esad ile görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Selçuk ilçesinde orman yangınlarının meydana geldiği bölgeye gitti.

Kayseri’de yabancı uyruklu bir kişinin bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla başlayan olaylarla ilgili konuşan Özel, sığınmacı sorununun çözülmesi gerektiğini dile getirerek şöyle devam etti:

"Biz Esad ile görüş’ deyince, bizim ne teröristliğimizi bırakıyordu, ne başka bir şey söylüyordu. Diyalog kanallarını açık tutmak, duruma çözüm bulmak zorundayız. Gün Özgür Özel ile Erdoğan’ın kavga günü değil, Esad ile Erdoğan’ın diyalog günüdür. Başka çaresi yoktur. Masa kurulacak, sorun konuşulacak. Çözüm üretilecek. Aksi takdirde dün yaşadığımız olaylar ve devamındaki sosyal patlamalar olur."

"Sığınmacılara düşman olmak kolay"

Türkiye’deki sığınmacı sorununun sorununun sebebinin AKP’nin kötü dış politikası olduğunu vurgulayan Özel, “Sığınmacılara düşman olmak kolay. Biz sığınmacı yaratan politika ve politikacıların karşısındayız. Komşunda iç savaş kışkırtıcılığı yaparsan, bu kadar sığınmacıyı da bu memleketin başına musallat edersin” diye konuştu.