Almanya: Türk aşırı sağcıların işaretlerinin stadyumlarımızda yeri yok! 

Almanya: Türk aşırı sağcıların işaretlerinin stadyumlarımızda yeri yok! 

PeyamaKurd - Türk Milli Takımının defans oyuncusu Merih Demiral, Euro 2024 futbol şampiyonasında Türkiye'yi Avusturya'ya karşı zafere taşımak için attığı ikinci golünü, Avrupa’nın birçok ülkesinde yasaklı olan Bozkurt selamıyla kutlaması tepkilere yol açtı. Almanya İçişleri Bakanı, "Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok" dedi.

Demiral dün Avusturya-Türkiye karşılaşmasının 58’inci saniyesinde gol atarak takımını öne geçirdi. Futbolcu  ikinci golünü de atarak maçın skorunu belirledi.  Türk Milli Takımı rakibinin bir golüne rağmen atılan 2 golle EURO2024’de  düzenlenen turnuvada çeyrek finale yükseldi.

Merih Demiral maçta attığı ikinci golün ardından MHP ile özdeşleşen Bozkurt işareti ile zaferini kutlaması sosyal medyada tepkilere yol açtı.

Maç sonrası verdiği röportajda Demiral, attığı iki golün ardından mutlu olduğunu belirterek, gazetecilerin “bozkurt işareti”ne dair sorularını “Tribünde gördüm, taraftarlarımız yapıyordu, tepkim gecikmedi. Onları görünce daha çok yapasım geldi” şeklinde yanıtladı.

Almanya İçişleri Bakanı'ndan tepki

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise, "Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok" dedi.

Faeser, Demiral'ın bozkurt işareti yapmasına tepki gösterdi. 

Bakan Faeser, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ırkçılık için bir platform olarak kullanmak kabul edilemez. UEFA'nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz" sözlerini kullandı.