Ronaldo, 4 yaşındaki Rojavalı hayranının hayallerini gerçekleştirdi

Ronaldo, 4 yaşındaki Rojavalı hayranının hayallerini gerçekleştirdi

PeyamaKurd - Portekiz Milli Takımı’nın yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo, kanser hastası Rojavalı Awar Hozan’a imzalı formasını hediye ederek çocuğun hayallerini gerçekleştirdi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde oynanan Portekiz -Slovenya maçının ardından soyunma odasına geçen yıldız futbolcu Ronaldo, Kamışlolu kanser hastası 4 yaşındaki Awar Hozan’ı ve ailesini karşılayarak küçük çocuğun hayallerini gerçekleştirdi.

Söz konusu duruma dair konuşan Mahmut Berazi şu ifadelere yer verdi:

“Ronaldo’nun yanına giden çocuk Kürt ve Kamışlolu. Bir yıl önce Almanya’ya geldiler. Aile hasta çocuğun tedavisi için seferber olmuş durumda.”

Kanser hastalığıyla boğuşan Awar Hozan anne babası ve üç erkek kardeşiyle birlikte Kamışlo’dan Almanya’ya taşındı.

Bir süredir Giessen Hastanesi’nde tedavi gören Awar, Ronaldo’ya hayran olduğunu ve onu görmenin en büyük hayali olduğunu doktorlara anlattı.

Giessen Hastanesi’ndeki bakım ekibinden bir doktor, geçen hafta Alman radyosuna bir demeç vererek, mülteci bir ailenin hasta çocuğu olan Awar Hozan’ın Ronaldo’yu yakından görme hayalinin olduğunu söyledi.

Alman medyasında yer alan haberlere göre doktorlar Ronaldo’nun ekibiyle irtibata geçerek, Portekiz -Slovenya maçında Rojavalı Hozan’ın Ronaldo ile görüşmesini organize etti.

Maç günü Kamışlolu aile, Almanya’nın Frankfurt kentine giderek önce maçı izledi daha sonra maçın ardından Ronaldo ile bir araya geldi.

Kanser hastası Awar Hozan’ın hayalini gerçekleştiren Ronaldo formasını imzalayarak hediye etti. Ayrıca yıldız futbolcu Hozan’ın yanında getirdiği şapka ve topunu da imzaladı.

"Onu çok mutlu ettiniz"

Awar’ın babası Hozan Şanek, hasta oğlunun Ronaldo ile görüşmesini sağlayan Giessen Üniversitesi Hastanesi’ndeki doktorlar ve bakım ekibine teşekkür ederek, “Oğluma çok yardımcı oldunuz ve onu çok mutlu ettiniz. Tüm ekibe en alt kademeden en üst kademeye kadar burada çalışan herkese teşekkür eder sağlıklı olmalarını umuyorum” dedi.

Giessen Hastanesi’nden de yapılan açıklamada ise, “Awar için bu görüşmeyi organize etmekten dolayı inanılmaz derecede mutluyuz. Ona ve ailesine en iyi dileklerimizi sunuyoruz” denildi.

Kanser hastalığıyla boğuşan Awar Hozan anne babası ve üç erkek kardeşiyle birlikte Almanya’nın Wetzlar kentinde yaşıyor. Awar Hozan’ın kanser tedavisi ise Giessen Hastanesi’nde devam ediyor.

EURO 2024 son 16 turunda normal süresi ve uzatmaları 0-0 eşitlikle sona eren maçta Portekiz, Slovenya’yı seri penaltı atışları sonucunda 3-0 yendi ve çeyrek final biletini kaptı. Portekiz, çeyrek finalde Fransa’nın rakibi oldu.