Erdoğan Putin için tarih verdi, Erbil’e ziyaret açıklamasında bulundu

Erdoğan Putin için tarih verdi, Erbil’e ziyaret açıklamasında bulundu

PeyamaKurd – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinin tarihinin yakında belirleneceğini belirtti.

“Putin ile görüşme yakın zamanda”

Putin'in ziyaretiyle ilgili bir soru üzerine Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı ile sık sık görüştüğünü ve tarihin yakın zamanda belirleneceğine inandığını söyledi.

Geçen yılın sonlarından bu yana iki kez ertelenen ziyaret, Putin'in Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik tam kapsamlı işgal başlatmasından bu yana bir NATO üye ülkesine yapacağı ilk ziyaret olacak.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise, Putin ve Erdoğan'ın görüşmede gaz merkezi, Ukrayna'daki savaş ve Karadeniz'deki tahıl ihracatını ele alacağını söyledi.

Erdoğan’dan Erbil ziyareti açıklaması

Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamalarda Irak'a gideceğini de ifade etti.

"Irak ziyaretinde çok sayıda anlaşma imzalanacak” diyen Erdoğan, "Türkiye-Irak ilişkilerini farklı bir zemine oturtacağız. Ayrıca Erbil'i de ziyaret edebilirim" vurgusunda bulundu.

Erdoğan, Bağdat ile hangi konular masada olacak sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Özellikle Irak tarafı bizim bu ziyaretimize çok önem veriyor. Bu ziyaretle birlikte Türkiye ve Irak olarak münasebetlerimizi farklı bir zemine oturtacağız. Ziyaretimizin gündem başlıklarının en önemlilerinden biri de su meselesi. Su konusunda bizden bazı talepleri oldu, bu konuları çalışıyoruz. Bu konuyu onlarla çözmenin gayreti içinde olacağız.

Onlar da zaten bu işi çözelim istiyorlar. Adımlarımızı bu istikamette atacağız. Bir de Türkiye’ye doğalgaz ve petrol akışı konuları var onları da ele almanın gayreti içerisinde olacağız. Bağdat ziyaretimizin ardından dönüşte Erbil’e de bir ziyaret yapabiliriz, oradaki yetkililerle de görüşmeler yapabiliriz. Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor."