Çin'den Kor Mor Gaz sahası saldırısına dair açıklama

Çin'den Kor Mor Gaz sahası saldırısına dair açıklama

PeyamaKurd -  Çin, Kürdistan Bölgesi’nin petrol ve gaz sahalarına yönelik saldırılardan endişe duyduklarını, Irak projelerinde çalışan Çin vatandaşlarının korunması konusunda yardım etmeye hazır olduklarını duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lin Jian yaptığı açıklamada, Çin'in Kürdistan Bölgesi'ndeki petrol ve doğalgaz sahalarına yapılan saldırıyla ilgili endişelerini dile getirdiğini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Dana Gas tarafından işletilen Süleymaniye’deki Kor Mor gaz sahasına düzenlenen İHA saldırısında depolama tankının onarımını yapan 4 Yemenli çalışan hayatını kaybetti, 2’si yaralandı.

Lin Jian, yaptığı açıklamada, "Çin, Irak'ın Kürdistan Bölgesi'ndeki petrol ve gaz sahalarına yapılan saldırıdan endişe duyuyor ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor" ifadesini kullandı.

Jian, "Çin, Pekin'in ülke içindeki varlığını genişletmeyi amaçladığı bir dönemde Irak'taki projelerde çalışan Çin personelinin güvenliğini ortaklaşa korumak için Irak ile birlikte çalışmaya hazırdır" dedi.