Amedspor Başkanından Sert Açıklama

Amedspor Başkanından Sert Açıklama

PeyamaKurd -  Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Bu faşizm, bu Kürt düşmanlığı nereye kadar gidecekz?

Deplasman kayıta alınmayan Amedspor taraftarı oğlu Sarıyerspor karşılaşmasına katıldı. Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, "Bu ırkçılık, bu faşizm, Kürt düşmanlığı ile nereye kadar gideceğiz" dedi.

 İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, 3 Eylül'de yapılan Sarıyerspor-Amedspor maçında taraftarların yasaklanması. Amedspor forması ile maç takip edilen 4 kişilik bir aile, arasında özel kapsamlı olan bir çocuk, Sarıyerspor taraftarları tarafından linç edildi. Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, 7 yıldır devam eden diskalifiye yasağına ilişkin Gazete Duvar'a konuştu.

     Amedspor'a yönelik 2015 yılından bu yana deplasman yasağı olduğunu dile getiren Aziz Elaldı, şöyle devam etti: "Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bu muamele Kürtlere yönelik olarak yapılan bir uygulama olduğunu söylemek mümkündür. Türkiye'deki canlı maç izlemek isteyen taraftarımızı seyir keyfinden mahrum bırakıyorlar. Bu bir insan hakkıdır.Nasıl bir sinema, tiyatro seyircisiz zevk alınmazsa, takımların maçlarını seyirciye yasaklamak da bir hak verilmesine izin verir.Maalesef bu uygulama bize gün veriyorlar ve kulüpler de buna alet oluyor."

Başkan Elaldı, seyirci yasağı kararının Federasyon tarafından alınmadığını, İl Spor Güvenlik Kurulu ile ev sahibi takım yönetiminin bu konuda karar aldığını söyledi. Sarıyer kulübüne Amedspor seyircisi için ricada bulunduklarını söyleyen Elaldı, ev sahibi takımı başkanının "Olaylar çıkar, biz taraftarlarımıza güvenmiyoruz, taşkınlık yapanlar ve biz ceza alırız" diyerek reddedildiklerini söyledi.

'ENGELLİ BİR ÇOCUĞU DARP ETMEYİ İSTEYECEK KADAR GÖZLERİ DÖNMÜŞ BU İNSANLARIN'

''Bursa'da yaşananlar oldu, Bursaspor 8 maç ceza aldı'' diyerek Bursaspor-Amedspor'un ceza aldığını hatırlatan Elaldı, şöyle devam etti: "Dün Sarıyer ile yapılan maçta yine taraftar yasağına maruz kaldıklarını söyleyen Elaldı duruma tepki gösteren taraftarlarımız sahaya çıkmak istedi. Ve orada bulunan Faşist bir grup tarafından bir aile linç edilmek istendi. Aile bireyleri arasında engelli bir çocuk da mevcuttu. Engelli bir çocuğu darp etmek isteyecek kadar gözü dönmüş bu insanlar. Kürt düşmanlığı üzerinden prim yapmak peşinde. Yoksa bizim Sarıyer yönetimi ile, Sarıyer'de oynayanlar ile bir sorunumuz yok "

'BU ZULUM ARTIK SON BULMALI'

Amedspor taraftarlarına yönelik saldırıların kabul edilemeyecek düzeyde olduğunu vurgulayan Elaldı, "Bu ırkçılık, bu faşizm, Kürt düşmanlığı nereye kadar sürecek. Bu şekilde devam etmesi durumunda Federasyon'dan ve herhangi bir  sonuç alamazsak  bütün haklarımızı kullanarak konuyu FİFA'ya taşımayı düşünüyoruz. Senelerdir  sürüyor." bu zulmün artık son bulması için gerekli bütün girişimlerde bulunacağız" dedi.