ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü

PeyamaKurd - Beyaz Saray Cuma günü yaptığı açıklamada, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Gazze ve bölgede kalıcı barış ve güvenliği sağlama çabaları da dahil olmak üzere ikili ve bölgesel konuları görüşmek üzere Suudi Arabistan ve İsrail'i ziyaret edeceğini belirtti.

Suudi Devlet Haber Ajansının Pazar günü bildirdiğine göre, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, geniş bir ikili anlaşma ve İsrail'in Gazze'deki savaşını görüşmek üzere görüştü.

Açıklamada, Suudi şehri Dahran'da yapılan toplantıda "iki ülke arasında neredeyse tamamlanmak üzere olan stratejik anlaşma taslağının yarı nihai versiyonunun" gözden geçirildiği aktarıldı.

Washington ve Riyad, ABD'nin Suudi-İsrail ilişkilerinin normalleşmesine yol açmasını umduğu daha geniş bir anlaşmanın parçası olarak ABD güvenlik garantilerini ve sivil nükleer yardımını tartışıyor.

Fiili Suudi lider ve Başkan Joe Biden'ın baş güvenlik yardımcısı aynı zamanda İsrail ve Filistinliler için "iki devletli çözümün sağlanması için güvenilir bir yol" bulma, Gazze'de Hamas teröristlerine karşı savaşı durdurma ve İsrail'in girişini kolaylaştırma ihtiyacını da tartıştı. Açıklamada insani yardımın sağlanacağı kaydedildi.