Talabani: Gelirlerin devri konusunda Bağdat ile anlaştık

Talabani: Gelirlerin devri konusunda Bağdat ile anlaştık

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Talabani, petrol dışı gelirlerin merkezi yönetime devri konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti.

Talabani, petrol dışında elde edilen gelirlerin Irak Federal Hükümeti’ne devredilmesi konusunda Bağdat ile anlaşmaya vardıklarını  aktardı.

Kubat Talabani, Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilere değinen Talabani, öncelikle Kürdistan Bölgesi’nde petrol dışında elde edilen gelirlerin devredilmesi konusunda anlaştıklarını vurguladı.

“Bir ziyaret, Kürdistan Bölgesi ile Irak Federal Hükümet arasındaki ilişkileri iyileştiremez” diyen Talabani, “Ancak birkaç yıl öncesiyle bugünü, geçen yılla karşılaştırdığımızda büyük bir fark görüyoruz” ifadesine yer verdi.

Talabani, Irak Federal Hükümet ile Kürdistan Bölgesi yönetimi arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve iyi bir anlayış ile anlaşma olmasının Kürt halkının çıkarına olacağını dile getirdi.

Kürdistan Parlamentosu seçimleri konusundaki düşüncelerini de belirten Talabani, “Kürdistan Bölgesi’nde bu yıl seçimler yapılacak. 10 Haziran’da yapılması için gerekli hazırlıklar yapıldı” ifadesini kullandı.