Louis Sako’dan Kürdistan Bölgesi liderliğine mesaj

Louis Sako’dan Kürdistan Bölgesi liderliğine mesaj

PeyamaKurd - Irak ve dünya Keldani Katolik Kilisesi Patriği Louis Rafael Sako, Kürdistan Bölgesi liderliğine ilettiği mesajında, Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur ​​Barzani'ye teşekkür etti.

Sako, Bağdat'taki karargahına dönmeden önce paylaştığı mesajında, Kürdistan Bölgesi liderliğine şükranlarını sundu.

“Kürdistan Bölgesi liderliğinden gördüğüm sıcak karşılama için teşekkür ederim.” diyen Louis Sako, şu ifadelere yer verdi:

"Başkan Mesud Barzani, X hesabından paylaştığı mesajında, Irak Başkanlığının kararını takip edeceğini belirtmişti. Kendilerini bu tutumdan dolayı takdir ediyor, şükranlarımı iletiyorum. Çok şükür, Muhammed Şiya Sudani'nin girişimi sayesinde hatalar nihayet düzeltildi. Sorunları çözmenin ve durumu iyileştirmenin, herkesin üzerinde hemfikir olduğu cesur bir diyalog dışında başka bir yol göremiyorum."

Louis Rafael Sako, mesajının sonunda Irak Hükümetinin sistem ve politikalarını eleştirerek, “Yetkinin yanlış dağıtılması ve genişletilmesi uzlaşmayı getirmeyecek. Bu nedenle, ülkeye ve vatandaşlara hizmet edecek iyi bir demokratik yönetimin sağlanabilmesi için yetki dağılımının anayasaya göre olması gerekiyor" dedi.