"Irak Seçim Komisyonu bileşenlere karşı haksızlık yaptı"

"Irak Seçim Komisyonu bileşenlere karşı haksızlık yaptı"

PeyamaKurd - Bileşen İşlerinden Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, “Irak Seçim Komisyonu kararında bileşenlerin çıkarlarını dikkate almadı. Bir siyasi partinin çıkarları uğruna bileşenlere karşı haksızlık yaptı" diye belirtti.

Bileşen İşlerinden Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, bileşenlere “haksızlık” yapıldığını kaydederek, “Irak Seçim Komisyonunun kotaya ilişkin kararı siyasidir. Adaletsizce sandalyelerin illere bölünmesine karar verildi" dedi.

Söz konusu kararın bileşenlerin çıkarına verilmediğini aktaran Maruf, “Komisyonun kararını reddediyoruz. Komisyon, bir siyasi partinin çıkarları uğruna bileşenlere haksızlık yaptı. Bu, bileşenlerin durumunu olumsuz etkileyecektir. Kota sistemi siyasi bir mesele dönüştü, bileşenlerin işlerine sürekli müdahale ediliyor. Tüm taraflar bileşenlerin haklarını savunmalıydı. Ne yazık ki komisyonun kararında bileşenlerin çıkarları ve talepleri dikkate alınmadı" ifadesini kullandı.

Her zaman bileşenlerin haklarını savunduğu ve 5 kota sandalyesinin iadesinde çaba gösterdiği için Başbakan Mesrur Barzani'ye teşekkür eden Aydın Maruf, seçim sürecine daha etkin katılabilmeleri için Irak Seçim Komisyonunun bileşenlerin iradesine saygı duyması gerektiğini vurguladı.

Bakan Maruf, seçimlerin tüm siyasi partilerin katılımıyla yapılmasından yana olduklarına vurgu yaparak, "Gelecekte bize yapılan haksızlığa karşı tavrımız olacaktır" diye belirtti.