Zelenskiy: Zamanımız kalmadı!

Zelenskiy: Zamanımız kalmadı!

PeyamaKurd - Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, savaşı bitirmek için "çok fazla zamanlarının" olmadığını söylüyor.

 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Cuma günü Slovenya Devlet Başkanı Natasa Pirc Musar ile Kiev'de düzenlenen ortak basın toplantısında, Ukrayna'nın Rusya ile 2 yıldır devam eden savaşı sona erdirebilmek için 'kapsamlı bir plan hazırlığında' olduklarını söyledi.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden bir görüşme yok. Hatta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy'in kamuoyuna yansıdığı kadarıyla, olası bir barış anlaşmasından beklentilerinin farklı kapılara çıktığı görülüyor.

Zelenskiy, Kiev'deki toplantıda şu ifadelere yer verdi:

"Savaşı sona erdirebilmek için tüm ülkelerin destekleyeceği bir yol bulmak bizim için önemli. Biz de bunun üzerine çalışıyoruz."

Cumhurbaşkanı, benzer bir açıklamayı Perşembe günü Brüksel'de yapmış ve "çok fazla zamanlarının" olmadığını söylemişti.

İsviçre, 16 Haziran'da 90'dan fazla ülkeden bürokratların katılımı ile beraber Nidwalden kantonunda, Rusya'nın çağrılmadığı bir barış konferansı düzenlemişti.

Zelenskiy, zirvenin ilk gününde yaptığı açıklamada, İsviçre'nin ev sahipliğindeki konferansta "tarih yazılacağına" inandığını belirtmişti.