Suriye’de Türkiye karşıtı olaylar büyüyor: HTŞ güç gönderiyor, sınır kapıları kapatıldı!

Suriye’de Türkiye karşıtı olaylar büyüyor: HTŞ güç gönderiyor, sınır kapıları kapatıldı!

PeyamaKurd - Kayseri'de önceki gün Suriyelilere, başlatılan saldırıların ardından Suriye'de Türkiye'nin denetiminde bulunan bölgelerde misilleme gösterileri yapıldı.

15'ten fazla bölge başlayan protestolarda, Türkiye güçleri ile protestocular arasında çıkan çatışmalarda 4 sivil hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi de yaralandı.

Gösterilerin liderliğini Türkiye'ye bağlı silahlı güçler gerçekleştiriyor.

Sınır kapıları kapatıldı

Dün, Türkiye'den Suriye'ye giren TIR’ların ateşe verildiği Babül Selam Kapısı Türkiye tarafından kapatıldı, sınır kapısının belirsiz bir süreye kadar kapalı kalacağı belirtiliyor.

Babül Selam Kapısı Türkiye ile en önemli sınır kapılarından biri olarak kabul ediliyor ve BM yardım kamyonlarının, ticaret hareketinin ve tedavi için hastaların Türkiye topraklarına girişinin tek yolu.

SOHR’a göre Türkiye, Babül Selam, Al-Rai ve Cerablus sınır kapılarını kapattı.

Türkiye'nin bölgedeki şiddet olaylarını bastırmakta zorlandığı ifade edilirken, İdlib’i Türkiye'nin desteği ile kontrolünde bulunduran Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) örgütünün Türkiye'ye destek olmak amacıyla şiddetli gösterilerin yaşandığı Efrin'e takviye kuvvet gönderdiği bildiriliyor.

Yerel muhalif kaynaklar, HTS'nin Afrin'deki Türk kontrol noktalarına yönelik saldırılar ve devam eden protestoların ardından, bölgedeki protestoları ve kaosu kontrol altına almak için dün gece askeri güç göndermeye hazırlandığını bildirdi.

Türkiye kontrol noktasını boşalttı

Türkiye güçlerinin Halep'in batı kırsalındaki cephe hatlarına yakın Takad kasabasında bulunan bir askeri kontrol noktasını boşaltarak, aynı bölgedeki yakındaki bir kontrol noktasına doğru çekildiği bildirildi.

SOHR’a göre İdlib’deki El-Latmana Kampı, Deyr Hasan El-Sahra ve Atma Kampları'nda da protestolar yaşandı.

Protestolar özellikle Halep kırsalında HTŞ'nin kontrolündeki bölgelerde ve "Suriye Milli Ordusu"nun bulunduğu bölgelerde gerçekleşti.