İmamoğlu'nu ziyaret eden CHP lideri Özel'den 2028 mesajı

İmamoğlu'nu ziyaret eden CHP lideri Özel'den 2028 mesajı

PeyamaKurd - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaretinde, 2028'de iktidara gelmeyi hedeflediklerini belirtti.

Özgür Özel, İmamoğlu’nu İstanbul Saraçhane’de düzenlenecek "eğitim mitingi" öncesi ziyaret etti. Görüşmenin ardından Özel ile İmamoğlu ortak basın toplantısı düzenledi.

İmamoğlu'nun 31 Mart'taki yerel seçimlerde başarısını kutlayan ve başarılar dileyen Özel, önceki dönemden farklı olarak belediye meclis çoğunluğunu CHP'nin kazandığını hatırlattı.

CHP'nin bütün Türkiye'ye yayılan başarısında İmamoğlu'nun İstanbul'daki belediyecilik anlayışının da etkili olduğunu vurgulayan Özgür Özel, bunun bir marka haline geldiğinin altını çizdi.

Bir sonraki seçimlerde iktidar olma hedeflerini belirten Başkanı, "31 Mart'tan önce CHP'nin israftan kaçan, hizmete yönelen belediyeciliğinin İstanbul'da bir dönem daha tescillenmesi gerekiyordu. Bu adil ve kamucu anlayışın 'Artık Türkiye'yi de yönetirler' diyerek Atatürk'ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var. Sizin ve ekibinizin, 90 bin kişilik İBB ailesinin de aynı görev bilincinde olduğunu görüyoruz. Büyük bir gururla sizi takip ediyoruz" dedi.

Ortak basın toplantısında konuşan İmamoğlu ise gündemlerinin oldukça yoğun olduğunu aktardı.

"Son yerel seçimden sonra milletin bize yüklediği sorumlulukların da farkındayız." diyen İmamoğlu, "Önümüzdeki 5 yılın, önceki dönemin de çıtasını yukarı taşıyan bir dönem olmasını istiyoruz" dedi.

Özgür Özel, bugün Saraçhane’de atanamayan öğretmenler, mülakat mağdurları ve "yeni müfredattan endişe duyanlar" için miting düzenleyecek.