ABD'nin ‘paralı asker planı’ ortaya çıktı

ABD'nin ‘paralı asker planı’ ortaya çıktı

PeyamaKurd - ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan paralı asker şirketlerinin Ukrayna'da faaliyet göstermesine izin vermeye hazırlanıyor.

Kimliklerinin paylaşılmasını istemeyen ABD’li yetkililer, ülkenin önde gelen medya kuruluşlarından CNN'e, Washington'ın Amerikan paralı asker şirketlerinin Ukrayna'da çalışmasına yönelik fiili yasağı kaldırmayı planladığını iddia etti.

Yetkililer, planla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve Biden'ın henüz onay vermediğini belirtti. Ayrıca, Biden'ın Ukrayna'ya ABD ordusundan asker göndermeye hiçbir şekilde yanaşmadığını da dile getirdiler.

Yetkililer, ABD Başkanı'nın onaylaması halinde değişikliğin bu yıl uygulamaya konabileceğini söyledi. Bu durumda Pentagon, Rusya'nın saldırılarıyla Şubat 2022'de başlayan savaşta, ilk kez Amerikan paralı asker şirketlerine Ukraynalı firmalarla ortak çalışma izni verecek. 

Plan kapsamında Amerikan paralı asker firmalarının, Ukrayna'daki ABD yapımı silah sistemlerinin bakım ve onarımını üstlenmesi hedefleniyor.

Ayrıca Ukrayna'ya bu yılın sonuna doğru gönderilmesi planlanan F-16'ların düzenli bakımlarının da bu sayede etkili şekilde yapılabileceği belirtildi.