Rudaw, Irak'ın kararını nasıl oluyor da olağanüstü ve önemliymiş gibi servis ediyor?

Rudaw, Irak'ın kararını nasıl oluyor da olağanüstü ve önemliymiş gibi servis ediyor?
PeyamaKurd - Irak Federal Mahkemesi, Kürdistan Bölgesi'nin gelirlerine ve siyasi geleceğine dair skandal kararlara hükmetti.

Irak Federal Mahkemesi, Kürdistan Bölgesi’nin petrol ve petrol dışı (bütün cari) gelirlerini Bağdat'a devretmesine hükmetti. Bağdat ayrıca, Kürdistan Parlamentosunda bileşenlere ayrılan sandalyelerin (kota) anayasaya aykırı olduğu hükmüne vararak, parlamentodaki sandalye sayısını 111’den 100’e düşürdü.

Kürdistan Bölgesi'nin siyasi ve anayasal statüsünü sonsuza dek yok etmeyi amaçlayan ve yabancı eller tarafından verilen bu kararlar, Kürdistan medyası tarafından sözde 'önemli ve sıra dışı’ haber olarak servis edildi.


Federal mahkemenin skandal kararlarında Kürdistan halkının tüm mali hakları ihlal edilerek, Kürdistan ve Kürt halkının Bağdat şovenistlerinin kapısında dilenci olmasını amaçlayan bir pratik uygulandı.

Kürt ana akım medyasının karara karşı duruşu üzücüdür!

Bağdat’ın vermiş olduğu skandal kararlar karşısında, ana akım Kürt medyasının tutumu oldukça üzüntü vericidir.

Söz konusu medya ve basın, sözde ‘objektif habercilik’ adına verilen kirli kararlara karşı sessiz kalmaktadırlar.

Üstelik verilen haksız ve skandal kararları ‘Irak adına çok önemliymiş gibi haberleştirip’ ‘onlardanmış gibi’ görünerek bir nevi Bağdat’ın sözcülüğünü de yapmaktadırlar.


Kürdistan’ın çıkarlarını her daim savunan ve ulusal çizgide haber yapan PeyamaKurd medya ağı olarak, Irak Federal Mahkemesi’nin skandal kararlarını ‘sanki normal ve olağanüstü olaylarmış gibi’ servis eden Kürdistan ana akım yayın organlarını açıkça protesto ediyoruz.

Şunu da açık bir şekilde dile getirmekten çekinmiyoruz:

Kürdistan Bölgesi’nde var olan büyük ve hükümet destekli medya kuruluşları, menfaatleri uğruna Kürt/Kürdistan’ın düşmanlarının verdiği kararlara karşı kulak tıkayıp sessiz ve savunmasız kalmamalıdırlar!