"İran hizmetçidir, Hamaney Allah düşmanıdır! Ölümlerden onlar sorumludur!"

"İran hizmetçidir, Hamaney Allah düşmanıdır! Ölümlerden onlar sorumludur!"

PeyamaKurd - Lübnan Hizbullahı’nın ilk kurucularından olan Şii alim Suphi Tufeyli, yaptığı bir konuşmada İran ve Hamas savaşına dair çapıcı sözler kullanarak İran’ı sert şekilde eleştirdi.

Tufeyli İran ve Dini lider Ali Hamaney için, “Siz hizmetçisiniz, hizmetçi. Sen bir hizmetçisin Hamaney. Sen, Allah ve resulünün düşmanısın. Müslüman çocukların, Kerbela’daki bebeklerin katilisin” diyor

ABD’nin, İran’a söyledikleri dikkat çeken türden?

Tufeyli’nin, “ABD Dışişleri Bakanı, İran Dışişleri Bakanına demişti ki; biz sizin bölgede olmanızı hoş karşılıyoruz. Hangi bölgede hareket imkânınız varsa orada at koşturun, yakın, yıkın ve tahrip edin. Tıpkı, Lübnan, Suriye ve Yemen’de yaptığınız, Irak’ta ise yapmaya çalıştığınız gibi…” sözleri ise dikkat çekiyor.

Tufeyli: “İran hizmetçidir, Hamaney Allah düşmanıdır”

Tufeyli, İran’ı sert sözler ile eleştirerek şunları söylüyor, “Ümmeti Muhammed’i katlettiniz. ABD ile ortak oldunuz ve onunla iş birliği yaptınız. Ümmetin yıkılması ve yok olması için ABD’ye ortak oldunuz.”

Hizbullah’ın bu zor günlerinde neden Hamas’a yardım etmediği sorularına da yanı veren Tufeyli, “İran neden Hamas’ı tek bıraktı? Orta Doğu’daki ölümlerde İran’ın rolü nedir? İran, Gazze’deki çocukların ölümünün sorumlusudur” şeklinde yanıt veriyor.

Ayrıca şunları söylüyor: “Siz hizmetçisiniz, hizmetçi. Sen bir hizmetçisin Hamaney. Sen, Allah ve resulünün düşmanısın. Müslüman çocukların, Kerbela’daki bebeklerin katilisin. Yezid’den daha acımasız, daha hakir ve kindarsın.

“İran, Allah belanızı versin! Bunlar, İslam düşmanıdır”

İran’ın Filistin’deki olaylara yaklaşımına dair de konuşan Suphi Tufeyli şunları söylüyor:  

“Neredesin? Gazze’de neredesin? Filistin’de neredesin? Lübnan’a yığdığın silahlar kimin için? Bugün, Allah’ın huzurunda Gazze’de öldürdüğün her çocuktan, Siyonist’ten, Amerikalıdan önce sen sorumlusun.

Eğer Gazze için harekete geçseydin, ben ve sevdiklerim Lübnan’da Gazze için ölmeye taliptik. Allah belanızı versin!

Bunlar, İslam, Kuran, Muhammed, Ali düşmanı… Sakın bunların Şia’dan olduğunu tasdik etmeyin. Tahran’da oturan bu adam (Hamaney) Muhammed ve Ali’nin düşmanıdır.

Bu adam, Ehl-i Beyt ile alakası olmaya Şia peydah ediyor. Yalan söyleyip, Doğu ve Batı’dan yalanlar topluyorlar. Sonra Resulullah, Ali söyledi diyorlar. Bunlar ümmeti İslam’ın düşmanıdırlar…”