Ünlü yorumcudan skandal sözler; Yaparsan yaparlar

Ünlü yorumcudan skandal sözler; Yaparsan yaparlar

 PeyamaKurd - Eski futbolcu ve spor yorumcusu Abdülkerim Durmaz Bursaspor-Amedspor maçında yaşananlarla ilgili, “Bugün yaşanılan olaylara uluslararası ilişkilerde mütekabiliyet denir. Dinimizde de kısasa kısas derler. Yaparsan yaparlar kardeşim” ifadelerini kullandı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23. hafta maçında Bursaspor ile Amedspor'un karşılaşmasında öncesi sahada Amedsporlu oyunculara saldırılması üzerine kavga çıktı.

Maçta bazı Bursasporlu taraftarlar, "Beyaz Toros" fotoğrafları ile "Yeşil" kod adlı JİTEM'ci Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açtı.

Konu Türkiye gündemine damgasını vururken eski futbolcu ve spor yorumcusu Abdülkerim Durmaz. Bayaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol programında maç hakkında ilginç açıklamalar yaptı.

“Dinimizde de kısasa kısas derler”

Durmaz, “Bugün yaşanılan olaylara uluslararası ilişkilerde mütekabiliyet denir. Dinimizde de kısasa kısas derler. Yaparsan yaparlar kardeşim. Sen Bursaspor oyuncularını orada taciz edersen bu işler olur. Amed taraftarı orada tertemiz maç mı seyretti? Sen Bursaspor taraftarından bugün ne bekleniyordun? Bir eylem gerçekleştiriyorsan karşılığında ne olabileceğini düşünerek yapmak zorundasın. Seneye Amed Bursaspor maçı oynansın, Diyarbakır'a gider çiçeklerle karşılarsın, misafirperverliğini gösterirsin aynı şekilde Bursa'da da aynı şekilde karşılanırsın. Sen İstiklal Marşı'nı ıslıklarsan Bursa'da da bunlar olur. Ben her şeyi yaparım bana dokunamazsınız düşüncesiyle hareket edemezsiniz” dedi.

Korkmaz, Diyarbakır’daki maçta “PKK bayrakları açıldığını” savundu ve bunları sosyal medyadan gördüğünü söyledi.

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, “PKK bayrağı dediğin Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bayrağıydı” diye düzeltme yaptı.

Sunucu Ertem Şener ise, “Aralarında var, ben Irak’takini söylemiyorum” diyerek Abdülkerim Durmaz’a destek verdi.