Kürt futbolcu Deniz Undav, Almanya milli takımında ilk maçına çıktı

Kürt futbolcu Deniz Undav, Almanya milli takımında ilk maçına çıktı

PeyamaKurd - Türkiye yerine Alman milli takımını tercih eden Urfalı Deniz Undav, Fransa’ya karşı oynanan maçta ilk kez forma giydi.

Almanya Bundesliga’da Stuttgart forması giyen Kürt futbolcu Deniz Undav, Almanya Milli Futbol Takımının Fransa ve Hollanda ile oynayacağı hazırlık maçlarının aday kadrosunda yer aldı.

Almanya’nın 23 Mart Cumartesi günü saat Fransa ile oynadığı ve 2-0 kazandığı maçın son 10 dakikasında oyuna girdi. Undav kısa sürede oynadığı etkili futbol ile dikkatleri üzerine çekti.

Almanya Lyon kentindeki Groupama Stadı'nda oynanan maçta maçta Fransa'yı ve 7. Saniyede Florian Wirtz'in ve 49. dakikada Kai Havertz’in golleri ile 2-0 yendi.

Undav, Almanya’yı tercih etmişti

Sezon başında Premier Lig ekiplerinden Brighton’dan Stuttgart’ta kiralık olarak transfer olan Deniz Undav, bu yıl Stuttgart forması ile 22 maçta 14 gol atıp 6 asit yaptı.

Deniz Undav’ı Türkiye Milli Takımı da istemiş ancak o Alman Milli Takımını tercih etmişti.

Undav gazetecilerin bu konudaki sorusu üzerine "Ben ve ailem için ilk baştan Almanya zaten birinci seçenekti. Sadece bir telefon bekliyordum. Türkiye ile pek bir bağım yok. Türkiye benim için sadece bir B planı idi” açıklamasını yapmıştı.