Kürdüm' diyen Deniz Undav Türk Milli Takımını reddetti

Kürdüm' diyen Deniz Undav Türk Milli Takımını reddetti

PeyamaKurd - Urfalı ünlü futbolcu Deniz Undav’ın “Kürdüm” diyerek Türk Milli Takımı’nı reddettiği öğrenildi. Undav’a Almanya Milli Takım hocası Julian Nagelsmann davet için telefon açtı. Genç oyuncunun kararını yakın zamanda vermesi bekleniyor.

Almanya Bundesliga ekiplerinden VfB Stuttgart'ta attığı gollerle tüm dikkatleri üzerine toplayan Deniz Undav'ın hangi milli takımı tercih edeceği merak konusu olmuştu.

Geçen yıl Hamit Altıntop ve Stefan Kuntz, İngiltere'ye kadar gidip, "Türk milli takımında oyna" demiş ancak Deniz Undav'dan beklemedikleri bir cevap almıştı. Dotospor’un haberine göre, Kürt olduğunu söyleyen genç yıldız Türk Milli Takımı’nda oynamayacağını iletmişti.

Alman Milli Takımından davet

Ligde çıktığı 10 karşılaşmada 8 gol atan 27 yaşındaki hücum oyuncusunu arayan Almanya Milli Takım hocası Julian Nagelsmann, kendisini milli takıma davet etti.

Sky Sports Alman milli takımının hocası kendisini Mart ayında oynanacak maçlar için kadroya davet etmek istediğini söyledi. EURO 2024 kadrosunda olma ihtimalinden bahsetti. 

Undav, yakın zamanda Sky röportajında olası bir Alman Milli Takımı seçimi için şunları söylemişti:

 “Bu benim için çok şey ifade eder. Kariyerimde hala eksik olan tek şey milli takım. Ülkeniz için oynamaktan daha iyi ne olabilir? Gurur duyardım.”