Kürd Formula Pilottundan Büyük Zafer

Kürd Formula Pilottundan  Büyük Zafer

PeyamaKurd -  Kurdistan Racing takımı pilotu Isaac Tutumlu Lopez, Barselona'da düzenlenen GT Dünya Şampiyonasında birinci oldu.

İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen GT Dünya Şampiyonasında Pro-Am sınıfında Kürt pilotu Isaac Tutumlu Lopez’in içinde yer aldığı Kurdistan Racing takımı 55 takım arasında birinci oldu.

Şampiyonaya Ferrari ile katılan Tutumlu Lopez, yaptığı açıklamada “Bu önemli başarıya ulaştığım için çok mutluyum. Uzun bir emek ve uğraştan sonra ilk kez bu unvanı kazanıyorum ve Barselona şampiyonluğunu kazanma hayalimi gerçekleştirdim” dedi.

İsaac Tutumlu Lopez daha önce de Avrupa Formula 1 şampiyonasına Kürdistan bayrağıyla katılmıştı.

Kürt pilot, “Benden desteklerini esirgemeyen Rûdaw Medya Grubu’na, Korek Telecom’a ve Barzani Yardım Vakfı’na teşekkür etmek istiyorum.  Kürdistan ismi ve bayrağı ile bu yarışa katılıp bu zaferi kazandığım için de ayrıca mutluyum" diye konuştu.

Isaac Tutumlu Lopez 2 ay önce Almanya’da düzenlenen şampiyonada 12 saatlik sürüşte 3’üncü olmuştu.

Isaac Tutumlu Lopez 5 Temmuz 1985’te Barcelona’da doğdu.

Futbol dünyasında tanınan, FİFA lisanslı menajer olan Diyarbakırlı Bayram Tutumlu‘nun oğlu olan Isaac Tutumlu Lopez’in annesi İspanyol'dur.

21 yaşında yarışlara başlayan İsaac Tutumlu Lopez Kürtleri ve Kürdistanı uluslararası yarışlarda en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapıyorum dedi.