Kraliçe'den pandemi ile mücadele edenlere Kraliyet madalyası!

Kraliçe'den pandemi ile mücadele edenlere Kraliyet madalyası!

PeyamaKurd - Tüm dünyada Kovid-19 salgını yayılmaya devam ederken, Kraliçe II. Elizabeth, dün (Cuma), İngiltere'de “Kovid-19” salgınıyla mücadelede önde gelen yetkilileri Kraliyet madalyası ile ödüllendirdi.

Kraliçe tarafından İngiltere Başhekimi Chris Whitty'ın, Kovid-19 pandemisi sırasındaki önemli rolü nedeniyle askeri personel ve devlet çalışanlarına verilen komutan rütbesindeki "Güvercin Şövalyesi" madalyası ile ödüllendirildiği belirtildi.

Salgın sürecinde mücadele veren Başhekim Whitty, halk arasında çok iyi tanınan bir isim oldu ve İngilizleri gelişmelerden düzenli olarak haberdar etti.

Pandemi ile mücadele eden diziye şahsiyet madalyası!

Bu pandemi sürecinde İngiltere hükümetinin Baş Bilimsel Danışmanı Patrick Vallance da benzer bir madalya alırken, İskoçya ve Galler başhekimleri ve İngiltere başhekim yardımcısı Jonathan Van Tam gibi pandemi ile mücadele alanında önde gelen bir dizi şahsiyet de madalya aldığı ifade edildi.

Ülkedeki üst düzey yetkililerin yanı sıra 53 yaşındaki aktör Daniel Craig de sinema ve tiyatro sektörlerine yaptığı hizmetlerden dolayı Saint Michael ve Saint George Nişanı ile ödüllendirildi.

Yılda iki kez Kraliyet madalyaları veriliyor!

İngiliz Kraliyeti basınına göre, bilim adamları, sporcular, sanatçılar ve biri 11 yaşında bir çocuk olan bağış toplayıcılar da dahil olmak üzere, kraliyet madalyalarının toplam alıcı sayısı bin 278'dir.

Öte yandan açıklamaya göre, hükümet bunların yaklaşık beşte birinin pandemideki rollerinden dolayı bu madalyaları aldıklarını duyurdu.

Kraliyet madalyaları, biri Yılbaşı, diğeri ise Kraliçe'nin Haziran ayında kutlanan resmi doğum gününde olmak üzere yılda iki kez verilir.

Kraliçe 21 Nisan 1926'da doğmuş olmasına rağmen resmi doğum günü Haziran ayında kutlanır.