Avrupa'dan Ukrayna'ya sıra dışı destek: Zelenskiy yastıkları!

Avrupa'dan Ukrayna'ya sıra dışı destek: Zelenskiy yastıkları!

PeyamaKurd - Kiev-Moskova arasındaki savaş devam ederken Çekya’da bir tasarımcı Rus işgali altındaki Ukraynalılar yararına para toplamak için sıra dışı bir yöntem buldu.

Tasarımcı seks sembolü haline geldiğini söyledi ve ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy baskılı yastık yaptı.

Ukrayna lideri Zelenskiy 24 Şubat’ta başlayan Rus işgalinden bu yana sosyal medyadaki cesur paylaşımlarındaki biraz yorgun, kirli sakallı, asker yeşili tişörtüyle Ukrayna direnişinin yüzü oldu.

"İnsanlar Zelenskiy’yi bir tür seks sembolü olarak görüyor"

İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan Yastıkların tasarımcısı Tomas Brinek şu ifadelere yer verdi:

“Birçok insan, çoğunlukla karşı cins Zelenskiy’yi bir tür seks sembolü olarak görüyor. Benim aklıma da Zelenskiy’nin sanki insanların yatağındaymış gibi görüneceği bir yastık yapma fikri geldi."

"Gelirin Ukrayna'ya faydası olabilir"

Brinek, sınırlı sayıda üretilen el yapımı yastıklar için 2 binden fazla sipariş geldiğini ve savaştan etkilenen Ukraynalılara yardım eden bir vakıf için 420 bin Çekya korunası (278 bin lira) toplandığını söyledi.

“Fikir biraz şaka olsa da ciddi bir tarafı da var; elde edilen gelirin Ukrayna’ya faydası olabilir” diyen Brinek, yoğun ilgi nedeniyle yastıklardan bir parti daha üretmeyi planladığını da ekledi.