Moody’s, Türkiye’nin ‘kredi notu artışı’ için şart koştu

Moody’s, Türkiye’nin ‘kredi notu artışı’ için şart koştu

PeyamaKurd - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye için “Kredi Görüşü” raporunda 15 Aralık’ta pas geçtiği “kredi notu” artışı için son günlerde Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından da sinyali verilen “Merkez Bankası hedefi ile uyumlu maaş artışı” şartı koştu.

Moody’s, maaş artışlarının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) enflasyon hedefi ile uyumlu olması gerektiğini duyurdu.

Moody's'in raporunda, ''Sıkı para politikası sürdürülebilir olmaya devam eder ve maaş artışları Merkez Bankası’nın hedefi ile uyumlu gerçekleşirse kredi görünümü iyileştirilebilir'' ifadesini şart koştu.

Türkiye’de manşet enflasyonun hâlâ yüksek olduğuna ve önümüzdeki aylarda da yükselmeye devam edeceğine değinilen söz konusu raporda, “Cari dengedeki iyileşme ve artan rezervler kredi görünümü açısından olumlu. Sıkı para politikası sürdürülebilir olmaya devam eder ve maaş artışları Merkez Bankası’nın hedefi ile uyumlu gerçekleşirse kredi görünümü iyileştirilebilir” sözlerine yer verildi.