Mehmet Şimşek’ten enflasyona dair önemli mesajlar

Mehmet Şimşek’ten enflasyona dair önemli mesajlar

PeyamaKurd - Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi 10. Kurultayı'nda konuştu.

Şimşek, "Türkiye'yi tekrar yüksek, sürdürülebilir, dengeli bir büyüme patikasına sokmak için enflasyonla mücadelede kararlıyız. Daha önce başardık, tekrar başaracağız" dedi.

Dünyada çok ciddi bir jeopolitik çöküntü olduğunu belirten Şimşek, "Yani dünya aslında son yıllarda büyük bir çekişme nedeniyle korumacı bir patikada yoluna devam edecek gibi görünüyor. Tabii ülkemiz için bu önemli fırsatlar da içeriyor" diye konuştu. 

"Enflasyonla mücadelede kararlıyız, daha önce başardık”

Mehmet Şimşek, şöyle devam etti: 

"Bizim programın üç tane temel bileşeni var. Birinci bileşeni dezenflasyon. Yani fiyat istikrarının tekrar sağlanması. Maalesef dünyada da pandemi sonrası çok yüksek enflasyonist bir dönem söz konusu ama tabii Türkiye'de enflasyon çok daha yüksek seviyelerde.

Enflasyonun yüksek olduğu yerlerde iş yapmak kolay değil. Öngörülebilirlikten, sürdürülebilir büyümeden bahsetmek zorlaşıyor.Türkiye'yi tekrar yüksek, sürdürülebilir, dengeli bir büyüme patikasına sokmak için enflasyonla mücadelede kararlıyız. Daha önce başardık, tekrar başaracağız." 

Ayrıca, "Türkiye, 2026'da Dünya Bankasının tanımıyla yüksek gelirli gelişmiş ülkeler kategorisine girmiş olacak" sözlerini dile getirdi.