Tülay Hatimoğulları: Seçimdeki sonuçlar umudumuzu büyüttü

Tülay Hatimoğulları: Seçimdeki sonuçlar umudumuzu büyüttü

PeyamaKurd - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi, seçim sonuçlarını değerlendirmek ve politik mücadele hattını belirlemek üzere partinin genel merkezinde toplandı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, toplantı öncesi güncel gelişmelere dair konuştu. 

Tülay Hatimoğlları, "Ortaya çıkan sonuçlar bize büyük moral kattı, umudumuzu büyüttü" dedi.

Hatimoğlları, “Seçimlerin yeni dönemde kadın mücadelesi açısından yaratmış olduğu olanakları hep birlikte değerlendirecek, yol haritamızı çizeceğiz" dedi.

Ayrıca, seçim sonuçlarına işaret ederek, şunları söyledi: "Ortaya çıkan sonuçlar bize büyük moral kattı, umudumuzu büyüttü. Biz bu seçimlere eşit olmayan koşullarda girdik. Bu seçimlerde özellikle AKP ve ortakları devletin bütün olanaklarını kullanarak bir seçim faaliyeti yürüttüler.

Oysa biz DEM Parti olarak başta basında gördüğümüz sansür olmak üzere büyük bir olanaksızlık içerisinde ama bu olanakları kendimiz yaratarak bu çalışmaları yürüttük.”

“10 merkez seçmen kaydırma ve kayyım seçmenle AKP tarafından kazanılmış gibi görünse de gerçek anlamda halkın vicdanında ve seçmenin  gerçek listesine baktığımızda asla o belediyeleri AKP kazanmadı” diyen Hatimoğlları, “AKP’nin bu 10 merkezi bizden gaspla aldığını buradan bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.