Rusya'dan NATO’ya açık tehdit: Nükleer silahlarını hedef alacağız!

Rusya'dan NATO’ya açık tehdit: Nükleer silahlarını hedef alacağız!

PeyamaKurd - Rus TASS haber ajansına konuşan Sergey Ryabkov, "NATO'nun ortak nükleer misyonları uygulamasının genişletilmesi - bu ülke kim olursa olsun ya da halihazırda bu uygulamaya katılan ülkelere katılabilecek ülkeler kim olursa olsun - tamamen istikrarı bozucu niteliktedir. Ve aslında tehdit edicidir” diyerek açık tehditte bulundu.

Ryabkov, NATO ülkelerinin Rusya sınırları yakınında ortak nükleer görevler üstlenme yaklaşımının güvenlik tehditlerini arttırdığını söyledi.

Ryabkov söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Varşova'daki öfkeli kişiler tarafından hararetle tartışılan daimi konuşlandırmadan bahsetmiyorum bile. Bu nedenle, Polonya'da ve ötesinde kendi nedenleriyle böyle bir planı heyecanla tartışan tüm politikacılar şunu anlamalıdır: Bu yöndeki değişimler Polonya'nın güvenliğine katkıda bulunmayacak, ancak ilgili tesisler kesinlikle bir hedef haline gelecektir. Askeri planlamamızda ön planda olacaklar."

Ryabkov NATO nükleer tesislerinin Polonya'da konuşlandırılmasıyla ilgili devam eden tartışmayı "gelişmekte olan bir hikaye" olarak nitelendirdi.