Özgür Özel: Şam’a gidip Beşar Esad ile görüşeceğim

Özgür Özel: Şam’a gidip Beşar Esad ile görüşeceğim

PeyamaKurd - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Özel, temmuzda bir heyetle birlikte Suriye'nin başkenti Şam'a giderek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la bir görüşme gerçekleştireceğini söyledi. 

CHP lideri, “Çok yakın bir zamanda heyet ile Şam ziyareti olacak. Temmuz ayı içerisinde Lübnan üzerinden gideceğim. Türkiye ile Esad'ın masaya oturup bu sorunu çözüp -Avrupa'dan kaynağın bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim- bu konuda en büyük kampanyayı da yapacağız yeter ki Türkiye'de sığınmacı meselesinden kurtulmak üzere herkes iradesini göstersin. Kayseri benzeri olayların yaşanmasının endişesiyle de bu meselenin çözülmesi lazım” dedi. 

Sığınmacı meselesi için çalışmalar yürütüyoruz”

Sığınmacı meselesinin çözümü için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Özgür Özel, "Kayıtlı olanlar, kaçak olanlar belli olsun ona göre ne yapılacaksa yapılsın. Bugünkü durum bir statükoya dönüşemez. Bugünkü durum sıra dışı bir konudur. Bu durumun çözülmesi lazım. Ben üzerime düşen ne varsa yapacağım. Türkiye'deki bütün büyükelçilerle konuşuyorum. 'Biz Türkiye'yi bu halde bırakmayacağız. Biz sizin sığınmacı deponuz olamayız' diyorum. Biz bunu kabul etmiyoruz. Merkel'in yaptığı o tuhaf anlaşmayı kendisi için başarı sayabilir ama Avrupa Birliği'nin idealleri için utanç vericidir. Sayın Erdoğan kendi açıklıyor 48 milyar dolar masraf yaptık diye" dedi.