CHP Genel Başkanı Özel'den Erdoğan'ın teklifine yanıt

CHP Genel Başkanı Özel'den Erdoğan'ın teklifine yanıt

PeyamaKurd - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “yeni anayasa” teklifini, "Değiştireceğiniz anayasayı ne yapacaksınız? Uymak için değiştireceksiniz. Geçen sefer değiştirdiğiniz anayasaya niye uymuyorsunuz? Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim." sözleriyle cevapladı.

TBMM’nin açılışının 104. Yıldönümü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu Numan Kurtulmuş başkanlığında özel gündemle toplandı. Özgür Özel, Genel Kurul sonrası TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan'la yapılması beklenen görüşmeye dair Özel, "Sayın Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz. Kendilerinden randevu talep edeceğiz" diye belirtti.

“CHP değişerek güçlendi.” diyen Özel, AK Parti’ye de “bu tutumlarını değiştiremezlerse zayıflamaya devam edecek” sözleri ile eleştiride bulundu.

Erdoğan'ın Irak ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı 1yeni anayasa teklifi” açıklamasına da cevap veren Özel, şu ifadelere yer verdi:

"Ancak anayasayla ilgili birtakım talepler ileteceğini söyledi. Tabii ki TBMM müzakere zeminidir. Her zaman liderler birbirleriyle konuşur. Sayın Meclis Başkanı da bir ziyaret yapacağını söyledi. Ama anayasayı değiştirelim demesi için birisinin, değiştireceğiniz anayasayı ne yapacaksınız? Uymak için değiştireceksiniz. Geçen sefer değiştirdiğiniz anayasaya niye uymuyorsunuz? Bir anayasa uymamak için değiştirilir mi?"

"Eğer anayasayı değiştirecekseniz önce uyduğunuzu görmemiz lazım." diyen Özel, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymamak, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamak; 1. Derece Mahkemesini Anayasa Mahkemesini ezdirmek, Meclise 1. Derece Mahkemelerinden Anayasa Mahkemesi kararının hilafından buyruk yollamak ve onu uygulattırmak hangi anayasaya uymak? Anayasa ayaklar altında" dedi.

Özel, "Elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız. Elbette görüşmeler olur liderler arasında. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim" ifadesini kullandı.