Af Örgütü'nün raporuna yanıt Rojava’dan yanıt: Delilleri yayımlayın! 

Af Örgütü'nün raporuna yanıt Rojava’dan yanıt: Delilleri yayımlayın! 

PeyamaKurd - Demokratik Suriye Güçleri (DSG), geçtiğimiz hafta Uluslararası Af Örgütü'nün raporunda yayımlanan ve tutuklu silahlı örgüt mensuplarına ve aile üyelerine yönelik işkence iddialarını reddetti.

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Dr. Agnès Callamard, Nisan ayı raporunda DSG’nin "işkence ve kötü muamele gibi savaş suçları işlediğini. Cinayet gibi savaş suçları işlemiş olabileceğini" söyledi.

Rojava Özerk Yönetimi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İşkence ve kasıtlı öldürme iddialarıyla ilgili olarak, özerk yönetim, bu tür yasa dışı eylemleri yasaklayan kanunlara ve uygulamadaki görevine saygı duyuyor. Biz uluslararası hukuka uyuyoruz" ifadesine yer verildi.

Özerk Yönetim, işlenen suçların "bireysel eylemler" olduğuna yer verdiği açıklamada Uluslararası Af Örgütü’ne de çağrıda bulunarak, "faillerin cezalandırılabilmesi için" güvenlik güçleri hakkında ellerindeki delilleri yayımlamasını istedi.

Ayrıca açıklamada, Güçlü bölgesel ve uluslararası çaba gerektiren tavsiyeleri konusunda Uluslararası Af Örgütü ile koordinasyon sağlamaya açığız" denildi.