image

PeyamaKurd - ABD'li teknoloji devi Apple'ın ürettiği iPhone marka telefonlara ilgi yüksek fiyat etiketi nedeniyle Türkiye'de azaldı. Geçen yıl satışlarda umduğu rakama ulaşamayan şirket yeni bir satış modeliyle karşımıza çıkabilir.

Şirketle ilgili bir süredir 'üyelik üzerinden iPhone satışı' iddiaları gündemdeydi. Ortaya atılan iddiaya göre kullanıcılar düzenli olarak her ay belirli bir ücret ödeyerek çıkan en son model iPhone ile telefonunu değiştirebilecekti.

CHIP’te yer alan habere göre Tim Cook'un Apple ile yaptığı gelir toplantısının ardından CNBC, firmanın iPhone serisi için bir üyelik hizmeti planladığını iddia etti.

Apple, Amazon Prime'a benzer bir üyelik sistemi düşünüp düşünmedikleriyle ilgili soruya şöyle cevap verdi:

"Donanım olarak bir hizmet veya paket olarak, günümüzde donanımları temelde bu şekilde gören müşteriler var, çünkü yükseltme planlarına dahil durumdalar. Yani aslında (bu tür bir sistem) bugün bir dereceye kadar zaten var."

Cook'un bu söyledikleri, Apple'ın böyle bir hizmet sunacağını doğrulamıyor. Ancak Cook, iddiayı da yalanlamış değil. CNBC'ye göre Cook, iddiayı yalanlamadığı için Apple'ın gelecek planlarıyla ilgili bir ipucu veriyor.