image

PeyamaKurd - Almanya’nın Stuttgart kentinde Şengal Katliamı kurbanları katliamın 5. yıl dönümünde anıldı.

Şengal’deki Ezidi Katliamı’nın anıldığı Stuttgart’taki programa, siyasi parti temsilcileri, bölge yetkilileri ve Kürt Ezidi aileler katıldı.

Konuyla ilgili Kürdistan basınına açıklamada bulunan Nobel ödüllü Kürt Ezidi Nadya Murad, “Şengal Katliamı’nın üzerinden 5 yıl geçti ancak Ezidiler halen evlerine dönemedi. Şengal imar edilemedi. İki hükümetten de Şengal için çalışmalarını istiyoruz” ifadesini kullandı.

Ülkeye ilk olarak bin 100 Ezidi kadın ve kızı kabul eden Almanya’nın Baden-Württemberg bölgesi, şimdi de Kürt Ezidi Katliamı’nın soykırım olarak tanınması ve Şengal’in imarı için çaba sarf ediyor.

Baden-Württemberg bölgesinin bir bakanı programdaki konuşmasında, “İlk baştan itibaren Kürt Ezidilerin başına gelen katliamın bir soykırım olduğunu söyledik. 3 Ağustos Ezidilere karşı soykırımın başlangıcıydı. Partimiz katliamın soykırım olarak kabul edilmesini destekliyor ve çaba gösteriyor. Şu anda önemli olan, Ezidilerin Şengal’e dönmesinin kolaylaştırılması için tüm siyasi tarafların devreye girmesidir. Ayrıca Şengal halkının güvenliğinin garanti altına alınması gerekir” sözlerine yer verdi.