
PeyamaKurd - Rojava’da bulunan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve ABD’nin askeri varlığına ilişkin değerlendirmelerde bulun Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Kürt faktörünü Suriye'de çözüm açısından önemli bulduklarını ancak bu konunun speküle edilmesine karşı olduklarını ifade etti.
Sergey Ryabkov yaptığı açıklamada, ABD'nin Rojava’daki (Batı Kürdistan) varlığının endişe yarattığını da vurguladı.
Konuya ilişkin basın açıklamasında bulunan Ryabkov, "Kürt faktörünün Suriye'deki durumun iyiye gitmesi ve çözüm perspektifi açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bazı meslektaşlarımız ve partnerlerimiz bu konuyu speküle ediyor ve biz buna karşıyız" sözlerine yer verdi.
Rusya'nın önceden olduğu gibi ABD'nin Rojava’daki varlığına değinen Ryabkov, ABD'nin bölgedeki varlığının, Suriye'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme hedeflerine ulaşmayı zorlaştırmak için bilinçli olarak izlenen bir politika olduğunu kaydetti.