
PeyamaKurd - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefon görüşmesi yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ'ı görüştü.
Görüşme ile ilgili açıklama yayımlayan Kremlin Basın Dairesi'ne göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 11 ve 12 Mart tarihlerinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Dağlık Karabağ ile ilgili varılan anlaşmanın uygulanmasının pratik yönlerini ele aldığı belirtildi.
Kremlin'den yapılan açıklamada tarafların, 9 Kasım 2020 ve 11 Ocak 2021’de Dağlık Karabağ’a yönelik imzalanan üçlü bildirinin uygulanması sürecinin pratik yönlerini değerlendirdiği belirtilerek, “Ateşkese uyulduğundan ve bölgedeki durumun oldukça sakin olmasından duyulan memnuniyet dile getirildi” sözleri kullanıldı.
Ayrıca açıklamanın devamında, Aliyev ve Paşinyan’ın, temas hattı ve Laçin koridoru boyunca konuşlandırılan Rus barış gücü birliklerinin etkili faaliyetlerinden övgüyle söz ettiklerine de vurgu yapılarak, üç ülke liderinin Güney Kafkasya'daki ekonomik ve ulaşım bağlantılarının önündeki engellerin kaldırılması konularını ele aldıkları vurgulandı.