
PeyamaKurd - ABD Merkez Kuvvetler Komutanı McKenzie, ABD ve diğer NATO ülkelerinin Afganistan'dan çekilmesiyle beraber Pakistan'ın Taliban ile kurduğu ilişkin çok daha karmaşık bir hale bürüneceğini dile getirdi.
ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie, dün Kongre'ye verdiği ifadede ABD ve diğer NATO ülkelerinin Afganistan'dan çekilmesi ve Taliban örgütünün ülkede kontrolü ele geçirmesi sonrasında gelişen süreci değerlendirdi.
McKenzie, "ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin bir sonucu olarak Pakistan'ın Taliban ile ilişkisinin önemli ölçüde daha karmaşık hale geleceğine inanıyorum" dedi.
McKenzie, Afganistan'ın geleceğine ilişkin endişelerin altını da çizerek, “teröristlerin Afganistan topraklarını sıçrama tahtası olarak kullanmalarının” önüne geçilip geçilemeyeceğinin henüz belirsizliğini koruduğunu sözlerine ekledi.