image

PeyamaKurd - İdlib’de kurulan gerilimi azaltma bölgesinde faaliyette olan militanların yerleşimlere ateş etmeye devam ettiği bilgisini paylaşan Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezi bir açıklamayla bölge ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

Militanların bölgedeki yerleşim yerlerini ateşe tuttuğunu açıklayan Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezinin komutanı Tümgeneral Aleksey Tsıgankov, “Sağlanan ateşkese rağmen İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde faaliyet gösteren yasadışı silahlı oluşumların militanları, Suriye’deki yerleşimlere ateş etmeye devam ediyor. Bir günde Lazkiye’de Mamuhiya (5 kez) ve Beyt-Jnauro yerleşimlerine, Halep’te Handrat mahallesine ateş edildiği saptandı” ifadesini kullandı.

Rus Yetkili Tsıgankov, Suriye’de barışçıl çözüm üretmeye ve Suriye halkına her türlü yardımı sağlamaya yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezinin temsilcileri, Halep’in Şayban Paşa, Şeyh Fars, el-Kasidiye ve Şeyh Hoder bölgelerinde insani etkinlik düzenledi. Aile reisleri olmayan ailelere gıda setleri ve okul gereçleri tedarik edildi, ayrıca halka yaklaşık 1 ton ekmek dağıtıldı” sözlerine yer verdi.